In een tijdperk waarin innovatie en efficiëntie de bouwsector transformeren, presenteert ik met trots de Stuc-Trolley – een baanbrekende oplossing, ontworpen om de manier waarop stukadoren werken te revolutioneren.
Met 25 jaar expertise in het stukadoren vak en een diepgewortelde passie voor verbetering, hebben wij de snelle en lichtgewicht gipsspuit de Stuc-Trolley ontwikkeld; het resultaat van 11 jaar toegewijde ontwikkeling en innovatie. Deze gipsspuitmachine is niet zomaar een tool, het is een game-changer in de stukadoorsbranche.
Het begin…
De Stuc-Trolley, belichaamt een nieuw tijdperk van gebruiksgemak en fysieke verlichting voor de professionele stukadoor. De ontwikkelingsreis was intens en verrijkend, beginnend met het kernidee om het aanmaken en aanbrengen van gips volledig te automatiseren.
Dit idee is tot leven gebracht door onvermoeibaar te brainstormen, ontwerpen en innoveren, wat resulteerde in een machine die het handmatige, tijdrovende proces van gips aanmaken overbodig maakt.
Mijn bedoeling vanaf het begin was om te zorgen dat het aanmaken van gips voor de stukadoor “geautomatiseerd” werd door hiervoor een kuip te maken, waardoor een stukadoor geen gips meer hoeft aan te brengen met een spaan en een spaarbord.
Uiteraard waren er al genoeg gipsspuiten te koop van de bekende merken maar echter vonden veel stukadoors (vrienden) deze te omslachtig om mee te werken.
Bij het gebruik van zo’n gipsspuitmachine ontstaat er hoe dan ook een hoop bende waar niemand op zit te wachten.
Ook is elke stukadoor tijdens het gebruik van zo’n grote gipsspuitmachine er achter gekomen dat het niet ideaal is om deze machine naar een bovenverdieping van een woning te brengen. Dit in verband met het gewicht.
De spuiten zijn vaak erg zwaar of deze moeten geheel gedemonteerd worden wat erg tijdrovend is. Ik had dus genoeg om over na te denken!!!
Ik ben gestart met diverse tekeningen te maken van het model dat ik in mijn hoofd had. Door alle nadelen van het gebruik van een grote spuitmachine op te schrijven wist ik exact waar ik verbeteringen aan wilde brengen.
Zo heb ik aan veel stukadoors gevraagd wat hun wensen zijn voor het werken met een gipsspuitmachine. Al hun ideeën, opmerkingen en wensen heb ik meegenomen bij het ontwerp van de Stuc-Trolley.
Langzamerhand was ik inmiddels gestart met tekenen en kon na een klein half jaartje de eerste demo spuit samen maken met mijn goede vriend Edwin de Vos van Vos metaalbewerking een staalbedrijf dat bij mij om de hoek zit in Zwanenburg.
Omdat ik de gipsspuit zo licht mogelijk wilde maken heb ik gekozen om deze te bouwen van aluminium.
Aluminium leek mij een goed materiaal omdat dit ook wel tegen een flinke klap kan mocht de Stuc-Trolley bijvoorbeeld onverhoopt uit de bus vallen. Het begin was er dus!!!
Voortgang…
Nu ik dus was begonnen met de buitenkant (de aluminium kast) van de Stuc-Trolley en deze zo goed als klaar was moesten er verschillende componenten met de hand worden gemaakt.
Zoals bijvoorbeeld het gedeelte waar het gips wordt getransporteerd naar de slang.
Dit gedeelte moest van RVS gemaakt worden omdat aluminium te slijtgevoelig materiaal is voor dit doeleinde.
Ik wilde immers alleen maar kwaliteit producten en materiaal gebruiken zodat elke stukadoor die een Stuc-Trolley gaat kopen er erg lang plezier van kan hebben.
Nu we de RVS componenten hadden gelast was het tijd om de juiste elektra motor uit te kiezen.
Ik heb mezelf hierover erg goed laten informeren want het laatste wat ik wilde was natuurlijk dat de motor na enige tijd zou verbranden en de stukadoor niet verder zou kunnen met het werk.
Eén van de grootste uitdagingen was de compressor. Mijn wens was namelijk dat de Stuc-Trolley gebruikt kon worden voor zowel raapwerk als dun pleisterwerk.
Dit was door de vele mensen die ik gesproken had, en gipsspuitmachines namaken bijna onmogelijk. De reden hiervan is dat je voor dun pleisterwerk een enorme hoeveelheid lucht nodig hebt vergelijkbaar met een compressor van een spackspuit machine.
Op dat punt dacht ik even daar gaat mijn idee, ik kan het wel vergeten!!!
Ik had inmiddels alles geprobeerd en alle compressors gekocht om te kijken of het paste. Want het laatste wat ik wilde is om een losse compressor te leveren bij de Stuc-Trolley.
Ingenieurs
Ik stuitte dus op een groot probleem dat niet één twee drie was op te lossen.
Omdat ik in de loop van de ontwikkeling van mijn Stuc-Trolley veel bekende gipsspuitmachine makers had gesproken, zoals Dirk Schoonewil van Schoonewil Techniek in Alkmaar en de BLOK System Supply bv, kon ik met mijn vragen en tegenslagen altijd bij hun terecht.
Eén van de heren zei dan ook tegen mij dat het erg moeilijk zou worden om zoveel luchtdruk te produceren uit zo een klein kompressoortje en adviseerde mij om eens contact op te nemen met een ingenieur.
Ik heb toen contact met een ingenieur opgenomen om te bespreken of er überhaupt wel een mogelijkheid hiervoor was.
Na een zeer lang gesprek waarbij ik uitlegde wat mijn wensen waren ging deze ingenieur kijken of wat ik in mijn hoofd had, werkelijkheid kon worden.
De doorslag….
Na enige tijd belde de ingenieur mij op en vertelde dat hij wel een idee had om dit probleem op te lossen. We gingen samen in gesprek en begonnen te tekenen.
De conclusie was om zelf maar een compressor te ontwikkelen die wel dit vermogen had waar we naar op zoek waren.
Uiteraard gingen ook hier weer maanden overheen en was ik inmiddels al anderhalf jaar bezig de Stuc-Trolley aan het ontwikkelen.
Gelukkig had ik niet voor niets zoveel geduld gehad. De ingenieur kwam met een prachtig ontwerp voor de beoogde compressor. Dit was dan ook de doorslag dat mij ineens weer een stuk verder hielp met de ontwikkeling.
Door nu zo’n kleine sterke compressor te gaan bouwen wist ik zeker dat het mij ging lukken om de kleinste gipsspuit te ontwikkelen die er maar op de markt te verkrijgen was.
Verder met de ingenieur
Omdat de ingenieur en ik een zeer goede klik kregen heb ik de ingenieur verder betrokken bij het maken van de Stuc-Trolley.
Zo zijn wij samen maandenlang aan het denken en tekenen geweest om mijn idee te realiseren. Dat viel zeker niet altijd mee.
We zijn samen op veel problemen gestuit (teveel om hier te omschrijven) en hebben deze problemen ook weer het hoofd geboden om de Stuc-Trolley verder door te kunnen ontwikkelen
Eén van deze problemen was bijvoorbeeld het schoonmaken van de gipsspuitmachine.
Door mijn ervaring met het werken met een gipsspuit weet ik als geen ander dat een gipsspuitmachine altijd voor veel afval zorgt.
Ook dit was één van mijn grootste uitdagingen om dit probleem voor eens en altijd op te lossen.
Na 5 en een half jaar het demo-model!
Nu het laatste probleem was opgelost en we inmiddels weer een half jaar verder waren konden wij de eerste vijf demo modellen maken.
Op een paar kleine foutjes na verliep dit vlekkeloos en hadden we bereikt wat we voor ogen hadden.
De spuitsnelheid…
Gepatenteerd
Levertijd unieke gipsspuitmachine
Omdat de Stuc-Trolley een unieke gipsspuitmachine is en ik gekozen heb voor materiaal dat van een hoge kwaliteit is, is deze machine niet (zoals bij de commerciële gipsspuitmachines) binnen een paar dagen te verkrijgen (mits deze op voorraad zijn).
Wij kunnen deze machine voor u maken maar u moet rekening houden met een levertijd van 6 tot 8 weken (vanaf eind Mei 2024). Heeft u vragen over de Stuc-trolley of wilt u weten wat de gipsspuitmachine gaat kosten? Neem dan even contact met ons op.
Maik Klijn